Петър Витанов: Референдумът за джендър идеологията ще има нулеви правни последици

12

Петър Витанов коментира пред Фокус намеренията на БСП да организира референдум за „навлизането на джендър идеологията в училищата“, който е в центъра и на предизборната кампания.
„За съжаление, водим някаква абсурдна хомофобска кампания, която носи подигравки и ни превръща в посмешище за разумните хора. Със сигурност мнозинството от родителите гледат с изумление това, което става. Защото те си дават сметка, че проблемът в българското образование далеч не са някакви имагинерни джендъри. Има хиляди родителите, които все по-трудно намират пари, за да облекат, да възпитат и да образоват собствените си деца в държава, в която уж образованието е безплатно“, добави социалистът.
„Резултатът от гледна точка на електорална подкрепа ще бъде катастрофален, ще отблъсне и малкото останали разумни, трезво мислещи хора. От гледна точка на правни последици – нула. И понеже видях начина, по който е формулиран въпросът, това е все едно да питате: искате ли слънцето да изгрява или да залязва. И какво като кажем „да“ или „не“?“, коментира евродепутатът.

Петър Витанов съобщи, че за него и за други социалисти, които бяха изключени неправомерно на конгреса, предстоят важни срещи в Брюксел с други социалисти.
„Нашата битка е само етап, през който преминаваме. Да, той е болезнен, но се надявам да не се случи по начина, по който се проведе в Унгария, в Полша, когато там левицата изчезна и трябваше след десетилетия да започне да възстановява позициите си. Надявам се при нас това да се случи много по-бързо, но все пак, за да се случи, трябва разум“, завърши той.

Коментари
Зареждане...