След проверката на НАП в Дубай: 4 ревизии установиха неизплатени задължения в размер на 131 290 лв

5

Националната агенция за приходите е приключила проверките на 21 от общо 23 българи за които през 2021 година започнаха производство заради данни, получени по линия на международен обмен на информация, че притежават имоти в Дубай. Това съобщиха от агенцията в отговор на въпроси, изпратени от „Дневник“.
От приходната агенция съобщават, че в резултат на извършените проверки, са били възложени 5 ревизии. След приключването на 4 от тях са били установени неизплатени задължения в размер на 131 290 лв. В резултат на извършените проверки са били подадени 6 коригиращи данъчни декларации и е бил съставен един акт за административно нарушение.
Целта на проверките е била да се установи произхода на средствата с които са били купени недвижимите имоти и дали те са били декларирани в годишните данъчни декларации на собствениците си.Все още продължава работата по една ревизия, която е била възложена заради индикации за укрити доходи. Продължава и проверка, за която от Обединените арабски емирства, не е бил получен отговор по изпратено запитване за обмен на информация. От Националната агенция за приходите уточняват, че това е цялата информация по случая, която може да бъде предоставена по случая без да да бъдат засегнати данни, представляващи данъчно-осигурителна тайна.
В началото на май м.г. международно журналистическо разследване, озаглавено Dubai Uncovered установи, че над 240 български граждани и пребиваващи в страната притежават имоти за над 160 млн. долара в Дубай
Сред собствениците, обявени тогава беше и собственикът на компанията „Хидрострой“ и бивш зам.-директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ Велико Желев, който беше арестуван по обвинение за принуда с бой и освободен от прокуратурата срещу гаранция от 20 хил. лв.

България
4.4

Коментари
Зареждане...