Румен Йончев: Трябва да се преработи стратегическият план за българското земеделие

33

„Днес всички разбират, че българското земеделие е основополагащо. Бяха пропуснати много възможности. Таргетирането на българската селскостопанска политика в рамките на общата беше сбъркано. Това доведе до изкривени съотношения в земеделския сектор, които доведоха до ликвидиране на малкия и средния производител. Цели отрасли изчезнаха или бяха минимизирани, например производството на плодове и зеленчуци. Продоволствието е въпрос на национална сигурност и това трябва да бъде разбрано най-после, защото го разбираме в трудни времена“.
Това каза Румен Йончев от „Български възход“ пред NOVA NEWS.
Необходимо е следващото НС и следващият кабинет да преработят стратегическия план за българското земеделие, който е внесен в ЕК, така че новите приоритети да бъдат максимално финансирани, допълни политикът.По негови думи нашата правосъдна система трябва да заработи, защото няма да имаме доверието на партньорите ни и няма да има справедливост в обществото.
„Български възход“ е за 3% дефицит, каза той. „В момент на инфлация и същевременно икономически растеж, при доста ниска безработица приходите в бюджета спадат. Това е необяснимо по нито една икономическа и математическа теория“, заяви той. По негови думи ДДС-то и митата не се събират достатъчно добре. Той посочи, че трябва да има редовно правителство, което да направи редовен бюджет.
Следващото управление трябва да се гради върху много солидно мнозинство, дори става дума за 160+ народни представители, смята Йончев. Реформите изискват мнозинство, заяви политикът.
Големите политически партии продължават да искат цялата власт сега и веднага, което е нито демократично, нито е възможно, посочи той.
България

Коментари
Зареждане...