Средновековен събор „Ново начало“ пренася посетителите във времето на Първото българско царство

0 949

На 22 и 23 юни 2024 г. Исторически парк край с. Неофит Рилски, област Варна, ще се превърне в средновековен град по време на събора „Ново начало“. Събитието, организирано от Исторически парк АД и Българска школа за старинни войнски изкуства „Величие“, ще пресъздаде материалната и духовна култура на старобългарската цивилизация и държавните традиции на Първото българско царство.

През първия ден посетителите ще станат свидетели на войнската „Тризна“ – конни и пеши надборвания с оръжие, и ще се потопят в атмосферата на Старобългарските войнски игри „Ристание“. Ще се проведат турнири по Исторически средновековен бой и Реконструкторски бой, организирани от Балканската лига по ИСБ и РБ, Асоциация „Бастион“ – Молдова, и Школа „Величие“.

Вторият ден ще продължи с пресъздаването на бита, културата и военното дело на народите от Евразия през ранното средновековие. Ще има представления на „Прабългарска школа за оцеляване – Багатур“, демонстрации на древното изкуство за обучение на хищни птици от Български соколарски клуб, и още средновековни войнски игри.

Фестивалната зона ще бъде отворена от 10:00 до полунощ в събота и от 10:00 до 17:30 в неделя, с вход на преференциални цени за деца, пенсионери и възрастни. Посетителите с билет за Исторически парк ще имат безплатен достъп до фестивалната зона.

Средновековният събор „Ново начало“ обещава първокласна програма и изобилно разнообразие, пренасящи посетителите в една отминала епоха. Това е чудесна възможност за докосване до историята и създаване на незабравими спомени за цялото семейство.

Повече информация и програма може да бъде видяна тук: https://ipark.bg/bg-BG/Events/Details/1126

Коментари
Зареждане...