Защо пъшкаме по време на секс и трябва ли мъжете да го правят?

18

Сред големите житейски дилеми съвсем случайно (или не), в неформален разговор между приятелки, се откроила и тази: трябва ли мъжете да пъшкат по време на секс?
Половината от жените твърдо защитили тезата, че мъжете трябва да са по-тихи в любовната игра и че биха се смутили, ако той е прекалено шумен, та дори и повече от самите тях. Не било нормално мъжете да са толкова експресивни и емоционални под завивките, било то и в най-интимните моменти помежду им, пише trafficnews.bg.
Другите пък категорично си признали: повече им харесвало не само да чувстват, но и да чуват мъжа в леглото. А и това, по думите им било индикатор колко гореща е връзката.

Всъщност, замисляли ли сте се какви са причините всички ние да пъшкаме така въодушевено по време на секс?
Първата от тях е, че когато сме възбудени, пулсът ни се ускорява и това ни кара да се задъхваме. А всичко това, съчетано със страстни целувки, докосвания и други приятни ласки, съвсем несъзнателно ни подтиква към онези съкровени стенания.
Другата причина е, че когато пъшкаме, започваме да възбуждаме още повече тялото си – и на физическо, и на умствено ниво, и по този начин да концентрираме сексуалната си енергия.

А третата и най-сладострастна причина е, че издавайки онези нежни, неприлични, чувствени, сластни, еротични, похотливи звуци, ние възбуждаме не само себе си, но и нашия партньор. И без думи „му шептим“ какво, как, къде и кога ни харесва в леглото… и не само там.
В този ред на мисли, всичко, което жените преживяват емоционално по време на секс, се случва и при мъжете. Когато правим любов с отдаденост и желание, нашите сексуални навици изключително много си приличат.
Без значение от пола, религията, културата и традициите. В леглото всички сме равни.
А колкото до мъжкото пъшкане – вероятно винаги ще има жени, които считат това за ненормално, както и такива, за които това е признак на всеотдайност и любов от негова страна. Въпрос на разбиране.

Коментари
Зареждане...