Рамадан 2023: Владетелят на Дубай Шейх Мохамед стартира кампания за 1 милиард хранения (ВИДЕО)

2

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент, министър-председател на ОАЕ и владетел на Дубай, стартира кампанията за даряване на 1 милиард хранения в неделя.
Новата кампания е насочена към осигуряване на устойчива хранителна помощ за уязвими общности.
„Братя и сестри, според нашата годишна традиция с настъпването на свещения месец, ние имаме удоволствието да обявим стартирането на проекта за дарения „Един милиард хранения“ по време на месец Рамадан. Нашата цел е да осигурим стотици милиони ястия устойчиво за десетилетия напред чрез този дарителски проект, като гарантираме продължаваща благотворителност за хората в ОАЕ и непрекъсната доброта“, написа Шейх Мохамед в Twitter.Владетелят на Дубай каза, че един на всеки десет души в света страда от глад. „Като вярващи, наш хуманитарен, морален и ислямски дълг е, особено през месеца на поста, да протегнем ръка за помощ на нуждаещите се и да нахраним гладните“, каза той.
Дарителският фонд за храна, който ще стартира в рамките на кампанията, е насочен към борбата с глада. Освен това има за цел да допринесе за международните усилия, насочени към осигуряване на безопасност на храните за страните, които се борят с хранителната несигурност.
Фондът ще се съсредоточи върху подкрепата на жертвите на конфликти, природни бедствия и кризи от целия свят, както и към допълнителното засилване на приноса на ОАЕ към световните усилия за изкореняване на глада, в съответствие с целите на ООН за устойчиво развитие до 2030 г.
Кампанията отваря вратата за институции, компании, бизнесмени и отделни лица да допринесат за устойчивата и постоянна хуманитарна дейност чрез дарителски фондове, които подкрепят проекти за общностно и социално развитие, се казва в изявление на офиса на шейх Мохамед.
Владетелят на Дубай също така добави, „малко, но редовно и трайно дарение е по-добро от значителна сума, която в крайна сметка е еднократна. Нека Аллах ни напътства всички към всичко, което е добро и да защити нашата нация от всичко, което е зло“, написа шейхът в Twitter.
Източник: arabianbusiness.com
Обединени Арабски Емирства
4.7

Коментари
Зареждане...