Украйна: Унищожихме руски крилати ракети в Крим

5

Украинското министерство на отбраната съобщи, че при експлозията от понеделник в Джанкой в северната част на Кримския полуостров са унищожени руски крилати ракети, съобщи АП.
Те са били предназначени за използване от руския Черноморски флот. Това стана в момент, когато САЩ обявиха нова военна помощ за Украйна в размер на 350 млн. долара.
Служител, назначен от Русия на полуострова, който беше анексиран от Москва през 2014 г., заяви, че взривът е бил причинен от дронове, натъпкани с експлозиви, и е бил насочен към цивилни обекти.Един човек е бил ранен.В изявление на разузнавателната дирекция на украинското министерство на отбраната се казва: „Експлозия в град Джанкой в северната част на временно окупирания Крим унищожи руски крилати ракети „Калибър-КН“, докато те са били транспортирани по железопътната линия“.
В изявлението в социалните медии се казва, че ракетите, предназначени за изстрелване от надводни кораби на руския Черноморски флот, имат оперативен обсег от над 2500 км на сушата и 375 км в морето.

Източник: Асошиейтед прес / News.bg
Украйна
3.1

Коментари
Зареждане...