Братът на проф. Юлиан Вучков разпродава колекцията му от книги в интернет (СНИМКИ)

12

Братът на проф. Юлиан Вучков – актьорът Михаил Петров разпродава личната колекция от книгите на именития професор театровед и телевизионен водещ. Това стана ясно от публикация на журналиста Антон Стефанов във Фейсбук. Към снимки на собствената му книга, която се предлага в интернет пространството, журналистът изразява възмущението си, че в сайтове за продажба се предлагат ценни книги, които са подарявани на Вучков от техните автори с лични автографи и посвещения.
„С проф. Юлиан Вучков, светла му памет, имахме прекрасни отношения. Правил съм много интервюта с него, включително и за предаването ми „Моите любовни истории“, което се излъчваше от 2003 до 2005 година по телевизия „Планета“. През 2007 година част от тези разговори, включително и на проф. Вучков, бяха издадени в книгата „Моите любовни истории.“ Естествено, подарих един екземпляр от нея с посвещение на Юлиан. Той много се зарадва и ми благодари“, пише Антон Стефанов.
„Сега съвсем случайно попаднах на сайт за продажба на стари книги и с изненада видях, че моята книга с посвещение се продава и то на цена 29 лева без доставката, при условие, че самата книга струва 15 лева.Явно единственият наследник на професора – брат му – актьорът Михаил Петров разпродава и книгите от библиотеката му. В сайта дори пише, че има и други творби с лични автографи за професора. Това е не просто скандално! То е жалко! За доказателство качвам и снимките, качени в сайта за стари книги“, гневи се Антон Стефанов.
4.3

Коментари
Зареждане...