Георги Самандов: От 2007 г. изплащаме по 800 милиона лева годишно на олигарси с фотоволтаици

3

Държавата изплати над 10 млрд. за компенсации за електрическата енергия. За 2022 г. депозитите на едрия бизнес са нараснали със същата сума, според НСИ. В момента правителството ни убеждава, че няма механизъм, с който да контролира инфлацията, но всъщност тези 10 млрд. са точно този механизъм. Вместо да ги наливаме в буфери, можем да сложим критерии и мерки и да бъдат разпределени на домакинствата. Равняват се около 500 лева на домакинство. Това каза пред Нова телевизия Георги Самандов от „Български възход“.
По думите му от 2007 г. българите изплащат интересите на олигарси във фотоволтаици. „На година са около 800 млн. лева. Защо не се преговаря да се плащат половината, а останалите да влизат в икономиката“, попита той. И увери, че БВ не се притеснява, че ще остане под 4-процентната бариера и изрази надежда, че резултатът на партията дори ще се подобри.
Според него корупцията не бива да се борим от върха към основата на пирамидата, тя трябва да бъде атакувана на всяко едно ниво. „За да се справим с нея трябва да изолираме максимално човешкия фактор. Чрез цифровизация и електронизация може да се пребори корупцията, така няма да се разбере кой участва в търг за обществена поръчка. В Гърция има масово платформи, в които се дава стартова цена и се наддава.Законът за обществените поръчки е неадекватен на доста области“, коментира той.
Австралия
3.4

Коментари
Зареждане...