ТЕЦ „Бобов дол“ продължава да трови хората, живеещи в близост, държавата нехае

11

Живеещи в района сигнализираха за замърсяване в район на Бобов дол, при това не за първи път, съобщи bTV. На снимки се вижда, че колите в района са покрити със слой от прах, а по предните стъкла и чистачките се събират сажди. Според потърпевшите жители в района причината за замърсяването в ТЕЦ „Бобов дол“. То и друга причина не може да се измисли, като се видят пушещите в черно комини на теца, свързван с „консултанта“ Ковачки.
Хората от Голямо село разказа, че подобен прах и сажди попиват в почвата, покриват тяхното имущество и така не могат да живеят нормално. Някои обясниха, че има задушлива миризма, която влошава здравословното им състояние. Мерки обаче от десетилетия не се взимат.
Кметът на селото Васил Васев заяви, че е в постоянен контакт с ръководството на теца и се водят разговори как да се подобрят нещата.Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ Любомир Спасов обясни, че постоянно идва, но има ситуации, в които не може да се помогне.
„Във всеки случай има ветрове, които са в посока селото, а при нас е огромна площ, която е с въглищен склад. Има и черно езеро с пепел и в определени ситуации вятърът вдига праха и я докарва в селото. Наистина в тази ситуация сме безпомощни“, каза Спасов.
Хората не се съгласиха с него и заявиха, че това е постоянно, а реколтата им страда. Те са категорични, че няма да напуснат селото си
България
5

Коментари
Зареждане...