Белият дом: Примирие в Украйна засега е неприемливо

9

Съединените щати за момента смятат за неприемливи потенциалните призиви за примирие в Украйна след предстоящата среща между руския президент Владимир Путин и китайския лидер Си Дзинпин. Това заяви координаторът по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби пред „Фокс нюз“.
Той посочи, че ако срещата на Путин със Си Дзинпин доведе до призив за примирие в Украйна, САЩ ще разглеждат подобни действия като неприемливи.
Още новини от Украйна
По думите на Кърби това само ще затвърди действията на Русия в Украйна и ще „даде възможност на Путин да подготви нова офанзива“.

По-рано той заяви, че примирие в Украйна би означавало подсигуряване на руските териториални придобивки, което би нарушило устава на ООН.
В началото на март руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че Москва не е отказвала сериозни предложения за преговори за Украйна, но не си спомня някой да е призовавал Киев към диалог.
Пресслужбата на Кремъл съобщи, че китайският президент Си Дзинпин ще посети Русия от 20 до 22 март по покана на Владимир Путин.

Коментари
Зареждане...