Българин създаде иновативен софтуер за гласово търсене в сайтове

0 325

Българският ИТ специалист Симеон Емануилов създаде иновативен софтуер за гласово търсене в уебсайтове. Той се нарича Voxpow и вече се използва от собственици на уеб проекти във Великобритания, Швеция, Турция, САЩ, Китай, Сингапур и други страни.

Софтуерът няма аналог у нас и по света, тъй като за разлика от другите инструменти за разпознаване на глас, за инсталирането му не са нужни умения по програмиране. За да заработи, е достатъчно да се добави код в сайта на клиента, а освен това разполага и с разширение за сайтове, изградени на платформата WordPress. Софтуерът работи чрез инструментите на Google за Speech Recognition и има API, както и възможност за адаптиране спрямо нуждите на всеки сайт.

Voxpow
Гласово търсене в уеб сайт

С Voxpow потребителите на сайта могат да търсят информация чрез гласово въвеждане, да записват гласово своите запитвания под формата на текст (speech-to-text), както и да попълват текстови полета и форми. Софтуерът има безплатна версия с базови функционалности, както и платена с допълнителни опции.

Voxpow е разработен с програмния език Python, технологията за уеб приложения Django, както и езика JavaScript за потребителката част и работата в браузъра. За осигуряването на по-бърза услуга в различните региони се използват центрове за данни и CDN в целия свят. Поддържа се от почти всички десктоп и мобилни устройства. Продуктът има добре развита афилиейт програма.

Създателят на софтуера за гласово разпознаване Симеон Емануилов е програмист с дългогодишен опит в сферата на уеб разработката и множество успешно реализирани решения за онлайн магазини и уеб сайтове. Работи по различни международни софтуерни платформи, включително и собствени такива. Занимава се основно с Python разработка и backend технологии.

Статии във външни източници:

Коментари
Зареждане...