Peugeot e-5008 се появи за първи път на пътя

4

По-рано тази година от Peugeot потвърдиха, че най-големият кросоувър в гамата им ще премине на ток. Това ще се случи най-рано през 2024 година, но от френската компания вече са готови с първите прототипи на колата. Един от тях бе уловен от фотографи на AutoExpress, които публикуваха няколко снимки на покрит с камуфлаж модел по време на снежни тестове.
Новото e-5008 ще се различава драстично от настоящия модел и ще бъде базирано на платформата STLA Medium. Тя е способна да достави пробег от над 700 километра, благодарение на батерия с капацитет между 87кВтч и 104кВтч. Вероятно при конкретният модел той няма да достигне максимума си, но въпреки това очакваме сериозни цифри по отношение на изминатото разстояние с едно зареждане.
Все още е рано да се говори за дизайна на кросоувъра, но по това което виждаме от снимките, можем да различим единствено тънки светлини в предната част и малък отвор в средата на бронята. Вероятно дръжките на вратите ще се прибират в панела на вратата за по-добра аеродинамика, а цялостната разработка на дизайна ще бъде ориентирана именно на там.
1

Коментари
Зареждане...