„Голямото Шествие за Семейството“ обединява хиляди българи в борбата с демографската криза

0 1 234

Днес, 22 юни, на площад „Александър Невски“ в София ще се проведе най-мащабното досега Шествие за Семейството, организирано от сдружение „Месец на Семейството“.

Очаква се над 10 000 души от цялата страна да се съберат в 10:30 часа, обединени от каузата за справяне с демографската криза в България.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/3844061742581196

Шествието, което се провежда ежегодно от 2021 г., нараства с впечатляващи темпове. От 400 участници през първата година, миналогодишното издание привлече цели 6000 души. Организаторите са подготвили и няколко изненади за днешното събитие, което обещава да бъде най-запомнящото се досега.

Освен шествието, сдружението планира съвместна работа с експерти за изготвяне на демографска стратегия на България до 2050 г. Целта е предлагане на мерки за преодоляване на демографските предизвикателства, които да бъдат представени на следващото правителство.

Организаторите отправиха покана към всички политически сили да се присъединят, с условие за пълна деполитизация на събитието. Защото демографската криза засяга цялото общество и изисква надпартиен подход и обединение.

Днешното Шествие за Семейството се очаква да затвърди позицията си на най-мащабната консервативна гражданска инициатива в търсене на решения за демографското бъдеще на България. То вдъхва надежда, че с общи усилия страната ни може да намери правилния път за демографско възраждане и устойчиво развитие.

Коментари
Зареждане...