Гешев: Божков си е помислил, че е по-силен от държавата

0 83

Гешев допълни, че документите за екстрадиция на бизнесмена вече са в Обединените арабски емирства и оттук нататък всичко е в ръцете на местните власти

Документът за криминална регистрация на Васил Божков е оригинален и е отпреди 1989 година. Това заяви по време на брифинг в Благоевград главният прокурор Иван Гешев.

„Това е бланка за кримирегистрация, лицето е осъдено два пъти и след това си е прибрало в касата оригинален документ като артефакт. То си е помислило, че е по-силно от държавата и си е оставило трофей“, обясни обвинител номер 1.

Гешев допълни, че документите за екстрадиция на бизнесмена вече са в Обединените арабски емирства и оттук нататък всичко е в ръцете на местните власти.

Главният прокурор заяви, че проверката на приватизационния процес ще започне с най-големите сделки и какви пари са влезли в държавата активи.

„Ще започнем от най-големите активи и следващите. Ще се върви на етапи – по 10-20 фирми. След като са проверени от ДАНС и има събрана информация от Сметната палата, Министерството на икономиката и Министерството на финансите, тя ще бъде подавана в прокуратурата и ще бъде оповестена публично”, каза Иван Гешев.

Източник: Fakti.bg

Коментари
Зареждане...