Нови два случая на коронавирус у нас, заразените са 43-ма

0 89

Болните у нас от коронавирус вече достигнаха 43-ма. Новите случаи са два – в София и Плевен. Състоянието на мъжа в столицата е тежко. Това стана ясно от брифинга на Оперативния щаб за борба с коронавируса у нас.

Двама души, заразени с COVID-19, вече умряха – мъж и жена, настанени в „Пирогов“, чието семейство също е под карантина. Пациентите с положителни тестове са в София, Плевен, Габрово и Монтана.

МВР и служители на РЗИ продължават да издирват контактните групи. Отчита се недостиг на медицински работници в тази дейност. Иначе подготовката на лечебните заведения върви в добро ниво. Мутафчийски похвали доброволците, които са отишли в „Александровска болница“. Сред тях е бил и д-р Илко Семерджиев, бившият здравен министър.

„Ситуацията е изключително динамична“, обясни ръководителят на щаба генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Той обобщи и данните за света. По думите му заразените са „една палитра“ и затова трудно може да се определи коя държава е рискова и коя не.

„Разговарях с шефа на „Гранична полиция“, увери ме, че предприемат още по-силни мерки за всички пристигащи“, посочи още Мутафчийски.

Източник: Fakti.bg

Коментари
Зареждане...