Екологичното решение за проблема с хранителните отпадъци

0 272

Мелниците за хранителни отпадъци

Тези уреди работят чрез въздушен превключвател, който може да бъде монтиран върху мивката или чрез електрически превключвател, монтиран на стена или в шкафа под мивката.

Има няколко фактора, които са важни при избор на този тип уреди.

Режещите инструменти
При повечето модели смилането на отпадъците се осъществява с помощта на ножове от неръждаема стомана. Те са устойчиви на корозия, по-здрави са и с лекота да се справят с твърдите хранителни отпадъци.
Друг фактор е мощността или конските сили.

Тип двигател
Предлагат се мелници за отпадъци с два типа двигатели
– асинхронни двигатели
– двигател с постоянен магнит

Асинхронният двигател създава постоянен поток чрез връзка с ротора
– достигането до максимални обороти на двигателя отнема повече време в сравнение с двигателя с постоянен магнит
– по-тежък и по-бавен в сравнение с двигателите с постоянен магнит

Двигател с постоянен магнит е електрически двигател, който използва постоянни магнити за връзка с ротора
– този тип двигатели са по-ефективни от асинхронните двигатели
– магнитите предизвикват моментално задействане на двигателя с постоянен ритъм. Това означава, че двигателят започва да работи веднага с максимална скорост.
За справяне с отпадъците това е много удобно, особено когато в тях се съдържат влакнести или големи количества хранителни отпадъци
– двигателя с постоянен магнит е по-малък и по-лек

Мощност

Колкото по-голяма е мощността, толкова по-мощен ще бъде уреда. Така ще може да смила по-твърдите храни без опасност от запушване на канализацията. Затова си заслужава да изберете модел с висока мощност, тъй като той смила почти всичко. Но трябва да сте наясно, че колкото по-мощен е модел, толкова повече ще струва.

Шум  
Размерът и изолацията на камерата на диспозерите, в която се извършва смилането влияе на нивото на шума, така че по-големите уреди ще бъдат по-тихи. Допълнителната изолация намалява вибрациите на уреда при работа. При нормална работа част от моделите създават звук от приблизително 80 dB. Най-тихите диспозери са с ниво на шум до 45 db.

Гаранция

Средната продължителност за безпроблемна работа на мелницата за хранителни отпадъци е средно около 10-15 години, но ако използвате уреда правилно и не го натоварвате продължително може да бъдете спокойни, че уреда ще продължи да работи много години след изтичане и на най-дългата гаранция за този тип уреди. 

Perfect Grind® мелница за отпадъци от лидера на пазара за водопроводни продукти в Англия – McAlpine.

WDU-3ASUK  е ​​сравнително нов модел. Той е най-мощния модел диспозер за отпадъци на пазара, но в същото време е изключително тих.
25% по-големия въртящ момент от всеки друг диспозер, осигурява повече смилаема мощност. Уникалният, постоянен магнитен мотор на този нов модел е с по-висок коефициент на завъртане в минута, в сравнение с индукционните мотори с променлив ток. 180° двойно въртящите се неръждаеми дискове за смилане предотвратяват задръстванията.

Предлага се няколко модела, най-мощния от които е с магнитен двигател с мощност 3/4 конски сили, който работи при 2500 оборота / минута. Разполага с всички първокласни функции на топ моделите на пазара и още нещо – идва с 10 годишна гаранция.

Вижте продуктите в онлайн магазин Synox.org:

Коментари
Зареждане...