Атанас Зафиров към служебния кабинет: Престанете да ни баламосвате!

8

Миналата вечер една от водещите телевизии започна вечерната си емисия новини с бомбастичен анонс – служебното правителство готви шоково (забележете) увеличение на минималната работна заплата от 780 – на 940 лева.
Браво на служебните министри ще каже припрения зрител, ще изключи телевизора и ще хукне да празнува. И няма да чуе детайлите – т.нар. “малки буквички“.
Всъщност, вдигането ще бъде от 1-ви януари 2024 година и ще е в изпълнение на решението на Народното събрание за минимална работна заплата, равна на 50% от средната. Прието по предложение на “БСП за България“. След 42 неуспешни опита за включване в дневния ред, и като бламираха предложението ни да влезе в сила още от тази година. Но все пак го приехме. По наше предложение!

И сега служебното правителство, видите ли, загрижено за народа, вдигало шоково минималната заплата!
Отваряме сайта на НСИ и четем: ”През четвъртото тримесечие на 2022 г. средната брутна месечна работна заплата нараства със 7.8% спрямо третото тримесечие на 2022 г. и достига 1 879 лева.” Делим 1879 на 2 и – о, чудо – получаваме 940 лева. Точно както е по закон, приет от Народното събрание.
Хората обаче запомнят – “Служебното правителство ни вдигна шоково заплатите! Депутатите и лошите партии са виновни за всичко!“.

Коментари
Зареждане...