Какво съдържа най-здравословната закуска

14

Ендокриноложката Юргита Вараева разкри какво трябва да съдържа закуската, за да бъде максимално здравословна. За всички е известно, че това е най-важното хранене за деня, тъй като би предотвратило евентуално преяждане на по-късен етап от деня.
С правилната закуска можете да засилите метаболизма си и да допринесете за общото си здраве.
Доктор Вараева отбеляза, че закуската се счита за „класическа“, която попада в периода от 7 до 9 часа. По това време закусват предимно хора, които се събуждат рано и си лягат рано предния ден. Този режим е максимално близък до естествения биоритъм и се счита за най-благоприятен за организма.Вараева даде съвети за здравословна закуска. Според ендокриноложката не трябва да има прекалено дълга пауза между събуждането и първото хранене.
„Няма проблем, ако закусите малко по-рано, но е по-добре да го направите в първите два часа след събуждането“, каза медикът.
Лекарят обясни, че поради навременното приемане на храна сутрин, метаболизмът започва да работи по-активно – това има положителен ефект върху фигурата, помага да не наддават на тегло.
Друг експертен съвет – яжте богати на протеини храни за закуска под формата на яйца, извара, пълнозърнести зърнени храни. Купа зърнени храни с мляко е лош вариант, тъй като такава закуска има много въглехидрати, които се усвояват твърде бързо и предизвикват нов пристъп на глад, пише zdrave.to.
4

Коментари
Зареждане...