Лондонската полиция е расистка, хомофобска и женомразка

4

Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка и хомофобска и силите на реда не са в състояние да се контролират сами, показват резултатите от независимо проучване, което засилва натиска над новия началник на полицията да реформира най-голямата полицейска сила във Великобритания, съобщи Ройтерс.
Проучването беше поръчано през 2021 г. от тогавашния ръководител на полицията, Кресида Дик, след като служител беше осъден на доживотен затвор за изнасилването и убийството на младата Сара Еверард. Случаят шокира страната и привлече общественото внимание върху институционалната култура на лондонската полиция.
„Този доклад е строг, суров и не щади никого. За мнозина неговите констатации ще бъдат трудни за приемане. Но той трябва да не оставя никакви съмнения у никого относно мащаба на предизвикателството“, заявява в предговора към доклада Луиз Кейси, ръководила проучването.
Кейси, член на горната камара на парламента, констатира тежки проблеми в цялата система на лондонската полиция, които изискват радикални реформи. „Установихме широко разпространени тормоз и дискриминация, институционализирани хомофобия, женомразство и расизъм, както и други форми на неприемливо поведение“, се казва в доклада, като се добавя, че „жените и децата не получават защитата и подкрепата, които заслужават“.Констатациите идват повече от две десетилетия след разследването от 1999 г. за убийството на чернокожия тийнейджър Стивън Лоурънс, което показа институционализиран расизъм в силите на реда.Източник: Ройтерс
Великобритания
5

Коментари
Зареждане...