Руският премиер Михаил Мишустин разговаря с китайския президент Си Цзинпин

2

Руският премиер Михаил Мишустин разговаря днес с намиращия се на държавно посещение в Русия китайски президент Си Цзинпин, предаде ТАСС.
Агенцията отбелязва, че Мишустин лично е посрещнал високопоставения гост за срещата в сградата на руското правителство в Москва. След традиционното ръкостискане пред националните знамена и позиране за снимка пред фоторепортерите, двамата политици започнаха преговори.
„Приветствам ви, уважаеми г-н Си Цзинпин, и се радвам да се срещна с вас. Добре дошли в дома на правителството на Руската федерация“, обърна се Мишустин към високия гост.
„Преди всичко, бих искал да ви поздравя с преизбирането ви за председател на Китайската народна република. И сърдечно да ви благодаря за голямото лично внимание, което отделяте за развитието на дружбата и партньорството между Русия и Китай“, добави руският премиер.Мишустин подчерта също важността на това, че Си Цзинпин е направил своето първо посещение след преизбирането си именно в Русия.
„Това е свидетелство за особения характер на руско-китайските отношения, навлизащи в нова епоха“, отбеляза руският премиер.
По време на разговорите Си Цзинпин съобщи, че е отправил покана към руския президент Владимир Путин да направи посещение в Китай в удобно за него време през тази година.
Китайският президент каза също, че е поканил и руския министър-председател Михаил Мишустин да посети Китай в най-скоро време, за да установи тесни връзки с новия премиер на страната Ли Цян. Според говорител на руското правителство Мишустин е приел поканата, изразявайки пред Си Цзинпин увереност, че с новия китайски премиер може да бъде установен конструктивен и приятелски съвместен диалог.Русия
4.1

Коментари
Зареждане...