„Това е лъжа“: жена в Мариупол разобличи Путин

11

По време на разговор между Владимир Путин и жители на микрорайон „Невски“ в украинския град Мариупол, жена изкрещя: „Всичко това не е вярно! Всичко е за шоу!“
Украински и руски медии обърнаха внимание на този момент. Той остана на видеозаписа на пресслужбата на Кремъл, публикуван на сайта на президента на Руската федерация. Видео от срещата и виковете публикува и пропагандната агенция РИА Новости.
Сред антуража на Путин настана смут, защото в Кремъл не са свикнали на спонтанни визити и срещи на руския диктатор, при които всичко да не е предварително подготвено, включително и участниците. Не е ясно какво е станало с жената, осмелила се да разобличи елементарната руска пропаганда. Според Кремъл Владимир Путин е посетил Мариупол по тъмни доби, в нощта на 19 март.По време на посещението Путин посети микрорайон „Невски“, където се твърди, че е разговарял с местни жители, които са получили нови жилища, за да заменят разрушените. Един от участниците в разговора, отговаряйки на въпроса на президента дали им харесва в „Невски“, каза: „Много. Това е малко кътче от рая, което имаме тук“.
Този „рай“ по руски всъщност представлява бомбардиран и разрушен град от руските военнопрестъпници, които без причина започнаха пълномащабна война срещу Украйна на 24 февруари 2022 г. Путин планираше да се снима в Киев три дни след нейното начало, но вместо това 390 дни след инвазията под прикритието на нощта се промъква във временно окупирания Мариупол.
Украйна
3

Коментари
Зареждане...