СИРИЗА скъсява дистанцията от Нова демокрация

9

Разликата между управляващата партия в Гърция „Нова демокрация“ и СИРИЗА е намаляла до 3,6 процента, според проучване, проведено от Alco за гръцката Alpha TV между 13 и 17 март, пише „Катимерини“
По-конкретно, Нова демокрация води по отношение на намеренията на избирателите с 28,4%, следвана от лявата опозиция СИРИЗА с 24,8% и лявоцентристката ПАСОК на трето място с 9,3%.
Те изпреварват комунистите от KKE (6%), националистическата партия „Гръцко решение“(3,8%), радикалната левица МеРА25 (3,4%) на Янис Варуфакис и „Гърците“ (3,4%), а 13,8% не са решили как ще гласуват.
Преди тежката железопътна катастрофа, отнела живота на 57 души, консервативната „Нова демокрация“ имаше комфортна преднина пред СИРИЗА. Лошото състояние на жп транспорта в страната и липсата на критично важни системи за сигурност, които излязоха наяве след трагичния инцидент обаче изкараха студентите и транспортните работници на улиците, а влаковете бяха спрени до края на март.
Премиерът Кириакос Мицотакис пое политическа отговорност за катастрофата и транспортният министър подаде оставка, но това не успокои хората и очевидно промени електоралните нагласи.Гърция
5

Коментари
Зареждане...