Създайте план за вашата идеална кухня

0 824

В сезона на ремонтите имате нужда да обновим кухнята си. 

Модерната кухня е функционална, използва по-малко цветове и намалява генерирането на отпадъци при готвене. Основната концепция е повече чистота в дизайна, чисти линии и повече свободно пространство. Често се използва красотата на самия материал, както и допълващи материали, като метал и стъкло. Съвременната кухня съчетава различни материали, като метал с дърво в бял и черен цвят. 

Друга тенденция е използването на топли и светли цветове в комбинация с дърво. В допълнение към естествения цвят на дървото, често се използват черен, бял, сив и сребрист цвят. Такъв тип цветова комбинация ще създаде уют и спокойствие, докато готвите.

Ако желаете да обновите съществуващата си кухня може да го направите с помощта на тънък лист дърво. Прикрепете тънък лист дървесина към стените на кухнята. Топлото зърно на дървото превръща кухнята в уютно пространство. Можете да го залепите на цялата стена или да го използвате, като акцент, например на плота.

Може да обновим кухнята си и с помощта на оригинален рафт за подправки, като използвате пространството около готварската зона или работния плот. Решете колко рафтове и какъв размер искате да бъдат, като се съобразите с мястото на което искате да монтирате рафтовете. Рафтовете за подправки в дървесен цвят са идеални за естествени и скандинавски тип кухни. 

За да създадете своята перфектна кухня на първо място е важно да имате конкретна идея. Трябва да обмислите не само вида и цвета на кухненските шкафове, но и колко добре се вписва кухнята ви в останалия интериор. След като строителството започне, оформлението вече не може да бъде променяно. Помислете как искате да използвате пространството в кухнята, като го съобразите със стила ви на готвене и начина ви на живот. Изберете тип обзавеждане за кухня, което да отговаря на вашите нужди! Изборът на подходящия тип ще доведе до много лесно за използване пространство.

Друго нещо, за което трябва да обмислите е мястото за съхранение. Принципът е „съхранявайте там, където лесно ще можете да използвате“. 

Кухненското оборудване трябва да отговаря на вашите нужди. Например когато става въпрос за смесителна батерия, помислете дали ви е необходима допълнителна функция, например смесител без докосване – тип чисти ръце, смесител с функция изтегляне или смесителна батерия за чиста, питейна вода. Изберете подходящото оборудване според нуждите си.

Помислете и за моментите, в които ще използвате кухнята си! Изберете планировката на кухненските си шкафове, така че да бъдат удобни за използване. Ако обикновено готвите с някой едновременно – островна кухня ще ви осигури пространство. Ако искате да се концентрират върху готвенето, докато създавате кулинарни шедьоври –  изберете стенна кухня. 

Освен подходящото оформление трябва да имате предвид и потока на движение сутрин и вечер във вашето семейство. Помислете за оформление, което ви позволява да се движите безпроблемно, да се забавлявате и да се чувствате комфортно в свободното си време!

Коментари
Зареждане...