Да обзаведем перфектната детска стая

0 122

Знаете ли коя е най-трудната за обзавеждане стая в един дом? Не, не е кухнята. Нито хола. Не е и спалнята. И банята не е. Най-трудна е детската стая! И сега най-вероятно повечето от вас ще кажат, какво пък толкова трудно има в това, да обзаведеш една детска стая? Е трудно е наистина и ще го разберете едва, когато трябва да го направите.

Причината за това е нейният обитател или обитатели – децата. Не че са капризни, но те растат толкова бързо, променят настроенията и вкусовете си в различните етапи на живота си и се оказва, че е почти невъзможно да отговорим на техните очаквания. Но това не означава, че не може да оформим перфектната детска стая. Просто трябва да изберем цветове и мебели, които буквално да растат с децата и да се адаптират към техните нужди, нови увлечения и възраст.

И така. Започваме с бебешката стая. Да, много родители искат да имат най-сладката детска стая за малкия член на семейството, но идеята да бъде само в синьо или само в розово не е най-добрата. Не че има нещо лошо да е емблематична, но ако търсите нещо по – непреходно и по – устойчиво във времето, заложете на неутрални тонове. Бяло, бежово, светло сиво винаги са добър избор и пасват на всеки пол и всяка възраст.

Заложете на малко легло/ креватче или кошара в бяло. Изберете модулни мебели, които да се променят и местят лесно. Например скрина може да бъде не само място за съхранение на дрешките, но и плота да се превърне в маса за повиване. Малкият гардероб ще ви служи дълго време, затова там заложете на модел, който да комбинира опция и за висящи дрехи, и за сгънати.

Не забравяйте, че малките растат много бързо, затова предвидете допълнително място за старите и омалели дрехи. Това може да бъде с надстройка на гардероба или с ракла, която да местите из стаята.

Когато детето е малко, играчките са малко, но само след няколко години ще се окажете с купища, на които трудно ще намирате място. Затова тук помислете за кошове, кутии, за кукички, които да сложите на стената или за открити рафтове, на които да се събират колекциите.

И тук ви съветваме да продължите неутралната гама. Така след няколко години, когато бебето ще е малко момче или момиче, ще трябва да смените само леглото, а останалите мебели да се използват по предназначение.

Когато говорим за неутрална стая обаче, това съвсем не изключва опцията цвят. Все пак това е място, което е за дете, а техният цвят е пъстър, шарен, изпълнен с усмивки и колорит.

Откъде да дойде обаче цветът в една стая? От аксесоарите, разбира се. От малките детайли, от текстила, картините, играчките.

Ето три  варианта, които ще ви помогнат да създадете настроение в стаята и да я превърнете в най-хубавото място в дома.

Цветни възглавници

Те са винаги добра опция и винаги работят, за всяка стая. За малкото 3-4 годишно заложете на неутрални пастелни цветове – зелено, жълто, розово, лилаво. За по – големите – 7-10 годишни може да експериментирате с по- ярки цветове – червено, синьо, зелено. Ако детето има любим герой, група или отбор, увлича се по даден спорт, може да заложите на тематични опции.

Декорация за стена за детска стая

Това е може би най-лесният начин да създадете настроение и да придадете цвят в една стая. Тук изборът е огромен и може да заложите не само на картини или снимки. Какво ще кажете за стикери на стената? Например в Smartchoice може да намерите изключително разнообразие на пана, в които вашето дете ще се влюби. Без значение на възрастта, тук ще намерите пана в една или няколко части, с любими герои от най – обичаните сериали и филми.

Ако детето ви си пада по определен спорт пък, може да закачите тематичен аксесоар – сърф дъска, бейзболна бухалка, плакат на любим отбор, музикален инструмент дори….Опциите нямат край, всичко е въпрос на въображение.

Цветна мебел

Тук говорим само за една мебел, но тя да е в ярък цвят. Диван, пуф, стол или шкаф на фона на неутралното обкръжение е една чудесна опция и ще се хареса на всички.

Коментари
Зареждане...