Путин изчерпателно ще обясни на китайския лидер позициите на Русия спрямо Украйна

5

По време на предстоящите руско-китайски преговори в Москва президентът на Русия Владимир Путин изчерпателно ще обясни на председателя на Китайската народна република Си Цзинпин позициите на Русия във връзка с евентуално уреждане на украинската криза. Това каза днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.
Така Си Цзинпин ще може да се запознае от първа ръка с текущата руска позиция по въпроса, обясни той.
Двамата лидери „по един или друг начин“ ще обсъдят и китайския план за мирно уреждане, посочи Песков, предаде БТА.

„По един или друг начин темите, засегнати в този план, разбира се, неминуемо ще бъдат засегнати при размяната на мнения за Украйна. Украйна безспорно ще бъде включена в дневния ред“, увери говорителят.
Очаква се преговорите между Путин и Си да започнат днес следобед към 16:30 ч. московско време (15:30 ч. българско). Те ще разговарят на четири очи и ще продължат по време на неформална вечеря. Това ще е „неформално, но директно и много важно общуване“, изтъкна Песков.
Решението на Международния наказателен съд да издаде заповед за арест на Владимир Путин изобщо не се е отразило на работата му, нито върху дейността на президентската администрация, каза говорителят в отговор на журналистически въпрос. „Отнасяме се към това спокойно, старателно регистрираме всичко и продължаваме работа. Главното е, че продължава работа президентът“, добави Песков.

Коментари
Зареждане...