Президентът Башар Ал-Асад пристигна на официално посещение в ОАЕ

4

Президентът на САР Башар Ал-Асад пристигна на официално посещение в Обединените арабски емирства, придружен от съпругата си Асма Ал-Асад и високопоставена делегация.
На летището в Абу Даби сирийският лидер беше посрещнат от президента на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Когато самолетът на президента Ал-Асад навлезе във въздушното пространство на ОАЕ, няколко военни самолета се издигнаха във въздуха, за да приветстват посещението му.
След пристигането сирийската делегация се отправи към двореца „Ал-Уатан“, където бяха предвидени разговори с президента на ОАЕ Ал Нахаян. Г-жа Асма Ал-Асад се срещна с „Майката на емирствата“ – Фатима Бент Мубарак, председател на Общия съюз на жените, председател на Висшия съвет по майчинство и детство и ръководител на Фонда за семейно развитие.
При пристигането си в двореца президентът Ал-Асад бе тържествено посрещнат от Шейх Ал Нахаян, който придружи президента Ал-Асад до подиума за официалните речи. Прозвуча националният химн на Сирия, след което бяха изстреляни 21 артилерийски залпя, а групата на почетната гвардия се подреди за да поздрави сирийския лидер.

Коментари
Зареждане...