1,4 млн. севернокорейци са се записали в армията заради омразата си към САЩ

8

Броят на младите севернокорейци, които са изразили желание да се присъединят или да се върнат да служат във въоръжените сили, е нараснал до около 1,4 милиона души, съобщава ТАСС, като се позовава на Корейската централна информационна агенция (KCNA).

Медията отбелязва, че „броят на доброволците се увеличава всеки ден“ в цялата страна поради „нарастващ гняв и враждебност“ към „американските империалисти и техните южнокорейски марионетки“, чиито „безразсъдни действия, които провокират ядрена война“ са безпрецедентни. Желанието на младите хора да се присъединят към армията, подхранвано от „пламенна любов към родината и студена омраза към врага“, показва техните „високи морални принципи и желание да защитят Отечеството и революцията“.

По-рано вестник Rodong Sinmun съобщи, че само на 17 март в армията са се записали 800 000 души.

Както отбелязва агенцията, по-младото поколение е „решено да се изправи смело“ в защита на страната и „да постигне вековна победа в битката със САЩ и Юга“, ако „американските империалисти и техните южнокорейски марионетки-предатели“ направят опит „да запалят огъня на войната в свещената земя“ на Северна Корея, пише Агенция „Фокус“.

Коментари
Зареждане...