Новият пикап на Peugeot

0 32

Компанията Peugeot отново влезе в сегмента на еднотонните пикапи, като този път направи това с модела Landmark, разработен съвместно с партньора на „Лъвчетата“ в Китай. Иновацията ще се предлага във версии с единична или двойна кабина, с бензинови и дизелови двигатели, както и със задно или задвижване на всички колела.

На практика обаче, новото Peugeot Landmark е „преоблечен“ китайски пикап Changan Kaicheng F70, който се продава в Китай от миналата есен. Двата пикапа, всъщност, се различават само по дизайна на предната част и по логата. Дължината на пикап с единична кабина е 5.39 метра, а на двойна – 5.33 метра. Ширината и в двата случая е една и съща – 1.92 метра. В зависимост от версията, в товарния отсек се събират две или три евро палети, като общата товароподемност е до 1.2 тона.

Peugeot Landmark е в състояние да тегли ремаркета с тегло до 3.5 тона. Т.нар. комерсиална версия на пикапа няма задни брони, така че вратата на платформата се отваря на 180 градуса. Гамата от двигатели на Peugeot Landmark се състои от 1.9-литров дизелов двигател със 150 конски сили (350 Нм), съчетан с шестстепенна „механика“ Getrag, и 2.4 бензинов турбо двигател, който произвежда 210 конски сили и 320 Нм въртящ момент.

Бензиновият агрегат може да работи и с механична, и с шестстепенна автоматична трансмисия Punch със спортни и еко режими на работа. Клиренсът варира от 214 до 235 милиметра. Списъкът на оборудването на Peugeot Landmark включва двузонов климатик, медиен комплекс с 10-инчов дисплей и 10-гигабайтов твърд диск. За безопасността са отговорни електронни стабилизиращи системи.

Пикапът побира до шест души. Отпред можете да инсталирате както два отделни фотьойла, така и троен Multiflex диван. Задният ред се сгъва в пропорция 60:40 или целия. Кабината има малко отделение за 27 литра багаж. Новият Peugeot Landmark първо ще се появи в Латинска Америка и Африка, а след това ще навлезе и на други пазари. Европейските купувачи обаче едва ли ще го видят.

Източник: Fakti.bg

Коментари
Зареждане...