Непознат и напълно нов хечбек от Honda

0 53

В мрежата се появи нов хечбек от Honda. По-конкретно се появиха патентни изображения на непознат и напълно нов хечбек Honda. На изображенията се вижда компактен хечбек, който не прилича на типичен представител на C-сегмента, но е по-вероятно да е по-малък. Патентните снимки са ясен предвестник, че в обозримо бъдеще Honda ще добави нов продукт към своята международна моделна гама.

Още нещо любопитно е, че в края на ноември Honda представи изцяло ново поколение на седана, наречен City. Интересното е, че предният панел, вратите и прозорците на City напълно съвпадат с тези на хечбека от изображенията, което означава, че вероятно имаме работа с нов градски модел.

Предишните поколения на седана споделяха техническата си база с Honda Jazz, а наскоро бе представена напълно нова платформа за новото поколение на City. Това означава също, че City, известен на други пазари като Ballade (Южна Африка), Greiz (Китай) или Grace (Япония), ще се сдобие и с нова хечбек версия.

Прави впечатление обаче, че Honda разширява семейството на моделите, базирани на Jazz и новият хечбек може и да се прави на неговата база. Преди такъв нямаше. Honda обаче има компактни кросоувъри на базата на Jazz, като HR-V, WR-V и дори лифтбек (Gienia) и MPV (Freed).

Въпреки че предният панел на тази нова Honda е идентичен с носа на новия City, задната конструкция прилича повече на автомобили като Mercedes-Benz A-Class и Audi A1. Как ще се казва новакът от Honda, все още не е известно. Подобно на City, този хечбек вероятно ще бъде оборудван с изцяло новия 1.0-литров трицилиндров двигател със 122 конски сили.

Източник: Fakti.bg

Коментари
Зареждане...