Как да забавим гниенето на праговете?

0 108

Праговете на всеки модерен автомобил са едни от местата, които ръждясват най-много от всички елементи по каросерията. И това не е свързано с възрастта на колата, само че в града тези процеси протичат малко по-бързо.

Именно там, на прага, излизат т.нар. дренажи – тръби, през които водата трябва да изтече. За няколко години обаче там се образува такъв слой мръсотия, че той не може да бъде пробит от водата с ниско налягане. Помага само механичното почистване. И там, където мръсотията и водата имат своето постоянно присъствие, тоест в праговете, се появява корозията.

А в крайна сметка прагът е поддържаща част от дизайна на модерен автомобил без рама. И изгният ли тези детайли от каросерията, тя започва да се деформира.
За да се предотврати (или поне забави) подобно развитие на събитията, дренажните тръби трябва да бъдат внимателно наблюдавани от момента на първото излизане от колата от автокъщата. На първо място – всяка година, след края на отоплителния сезон, е необходимо да се промият дренажите с вода под налягане.

Това може да стане в автосервиз. Подобна услуга ще позволи на водата бързо да си проправя път от предното стъкло към земята, а водачът може да спаси не само праговете, но и ръба на предното стъкло, чието дъно ще престане да бъде като блато.

Източник: Fakti.bg

Коментари
Зареждане...