Руски МиГ-31 прихвана американски и норвежки самолети в Баренцово море

0 673

Руския изтребител МиГ-31 е прихванал американски и норвежки патрулни самолети над Баренцово море, които са били принудени да се обърнат, съобщи Националният център за контрол на отбраната (NTSUO, част от руското министерство на отбраната).
Според центъра на 19 април руските радари над акваторията на Баренцово море са открили две въздушни цели, приближаващи се до държавната граница на Руската федерация.
„За идентифициране на въздушни цели и предотвратяване на нарушаване на държавната граница на Руската федерация, изтребител МиГ-31 от дежурството по ПВО на Северния флот беше взет във въздуха. Екипажът на руския изтребител идентифицира въздушните цели като САЩ Базов патрулен самолет на ВМС R-8A Poseidon и самолетът R-3C Orion на базата на ВВС Norion и ги ескортира над акваторията на Баренцово море „, заяви NTSUO.

Руските военни поясниха, че „след завъртането на чуждестранни военни самолети от държавната граница на Руската федерация руският боец ​​безопасно се е върнал на родното летище, не се допуска нарушаване на държавната граница на Руската федерация“.
NTSUO добави, че полетът на руския изтребител е изпълнен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство.

Коментари
Зареждане...